ONS VERHAAL

De eerste Team Academy, of "Tiimiakatemia", zoals het oorspronkelijk heette, kwam tot leven in 1993 op de JAMK University of Applied Sciences in Jyväskylä, Finland. Een geïnspireerde leraar, de heer Johannes Partanen, plaatste een eenvoudig bericht op het berichtenbord van de universiteit:

"Wil je de wereld rondreizen en tegelijkertijd wat marketing leren?"

24 enthousiaste, rebelse en vrijgevochten studenten meldden zich aan voor het gekke programma. Binnen enkele weken hadden ze het hun eigen gemaakt. Ze noemden zichzelf het RTW (Round the World Team) en namen al snel "Classroom nummer 147" over, verwijderden alle bureaus en vulden deze met een cirkel van comfortabele stoelen zodat ze konden praten, kennis konden delen en hun leerervaringen konden delen. Op deze bescheiden, onverwachte manier werd een wereldwijde beweging geboren die zich snel over de hele wereld zou verspreiden: Team Academy.

Vanaf het begin bleek de effectiviteit van de leer-door-te-doen-benadering van Team Academy succesvol en waardevol voor bedrijfskundestudenten over de hele wereld. Geïnspireerd door de oorspronkelijke filosofie van Tiimiakatemia, zijn Team Academies op bijna elk continent in tientallen landen gelanceerd, zowel binnen bestaande instellingen als als zelfstandige universiteiten en scholen.

In 2008 is de eerste Team Academy in Nederland opgericht door een team van ondernemers. Ze waren van mening dat studenten in Nederland baat zouden hebben bij een alternatief voor de traditioneel gestructureerde cursussen die worden aangeboden door postsecundaire instellingen. Deze oprichtende ondernemers waren ervan overtuigd dat studenten door tijdens hun studie hun eigen bedrijf te starten niet alleen het bedrijfsleven zouden leren, maar het ook in de praktijk onder de knie zouden krijgen. Ze leerden van Tiimiakatemia en zagen dat door de theorie die ze in interactieve workshops hadden geleerd onmiddellijk toe te passen op projecten of bedrijven, studenten het konden repliceren, onthouden en in de echte wereld konden toepassen. Ze kozen er echter voor om het oorspronkelijke programma aan te passen en het meer individualiteit te geven, waardoor studenten hun eigen weg konden inslaan en leren eigenaar te worden van hun toekomst.

Studenten van Team Academy Amsterdam voegen zich bij duizenden stoere, proactieve Team Academy-alumni over de hele wereld, bouwen bedrijven op, stimuleren innovatie en dragen bij aan echte verandering.

Onze missie is om een ​​wereldwijde beweging op te bouwen van bewuste individuen die impact creëren op de samenleving door middel van een ondernemende mentaliteit.

Met actiegericht leren in kleine teams leer je bij Team Academy je eigen toekomst creëren van en met ervaren ondernemers.

We zijn altijd op zoek naar mensen om ons bij onze gemeenschap aan te sluiten en ons te helpen onze missie te verwezenlijken. Ben je klaar om de volgende stap te zetten in je ondernemersreis? Meld je hier aan voor onze Open Doors of meld je hier aan!

TEAM ACADEMY'S REIS

1993

Tiimiakatemia is geboren aan de JAMK University of Applied Sciences, Jyväskylä, Finland.

2008

Team Academy komt naar Nederland en start haar eerste universiteit in Haarlem.

2015

Nu gevestigd in Amsterdam, ontvangt Team Academy de huidige accreditatie van de NVAO en biedt daarmee een internationaal erkende BBA in ondernemerschap.

2021

Met 63 studenten en 61 alumni zit onze community vol met inspirerende jonge ondernemers.

HET MANAGEMENT: MARJOLEIN BAKKER & MARC ERNST

Waarom Team Academy? “We willen faciliteren bij het creëren van bekwame, creatieve en ontwikkelde ondernemers die niet bang zijn om te falen en te leren, die zich kunnen aanpassen aan situaties en die een positieve impact hebben op hun gemeenschap. Bij Team Academy deelt de community ervaringen, kennis en een netwerk. Het is de plek waar studenten leren samenwerken, zich persoonlijk ontwikkelen en hun zakelijke ideeën ontwikkelen. Wij geloven dat al deze functies u een betere ondernemer zullen maken, iemand die klaar is voor de toekomst! "

Marjolein Bakker

Met een achtergrond in Maatschappijwetenschappen, coaching, training, management en de werving & selectie sector past Marjolein volledig in de rol als opleidingsdirecteur bij Team Academy.

Wat haar bij Team Academy echt inspireert, zijn de reflecties en evaluaties van studenten, bijvoorbeeld die van de afgestudeerden: “Het is mooi om naar ze te luisteren, hoe ze reflecteren op vier jaar Team Academy, hun persoonlijke ontwikkeling, hun uitdagingen en wat ze hebben geleerd om deze high-performance voort te zetten na Team Academy. Hier doen we het voor!” Met haar achtergrond en ervaring voegt ze persoonlijk waarde toe aan de opleiding en de studenten.

Toch leren niet alleen studenten al doende bij Team Academy: “Bij Team Academy heb ik echt de voordelen ervaren van het werken in een team; Ik kan mijn team meer vertrouwen, samen zoeken naar oplossingen en dit geeft mij meer vrijheid en rust in mijn dagelijks leven.” Een dag bij Team Academy is nooit standaard. “Het is altijd een verrassing met welke student je praat bij de koffieautomaat. Ik hoor graag de laatste updates van hun bedrijf, of gewoon hoe het met ze gaat. Op onze school hecht ik veel waarde aan de persoonlijke sfeer.”

Haar drive? Marjolein wil jonge ondernemers klaarstomen voor hun toekomst, ze het plezier van elke uitdaging laten zien en ervoor zorgen dat ze optimaal functioneren! En als ambitie voor het doorbraakmoment: het begeleiden van de vuurloop voor studenten!

Marc Ernst

In 2015 werd Marc doorverwezen naar Team Academy als de ondernemerschapsschool met wie hij een praatje zou moeten maken. Hij wist niet dat ze hem op het moment dat hij arriveerde niet wilden laten gaan, omdat hij de perfecte kandidaat was voor hun rol als zakelijke mentor. Met zijn achtergrond in de rechten, en heeft zelf meerdere bedrijven gehad, heeft hij zoveel ervaringen om te delen met de nieuwe generatie.

Dit is precies wat hij het leukst vindt aan Team Academy: “Team Academy biedt mij de kans om mee te denken met de nieuwe generatie, ervaringen te delen en op weg te gaan naar de toekomst.” Wat Marc bij Team Academy inspireert, is de diversiteit in karakters, vaardigheden en dynamiek tussen de jonge ondernemers. "Ik werk graag met de teams en ik vind het erg leuk om mentor te zijn."

Marc voegt persoonlijk waarde toe met zijn interessante, motiverende en reflectieve bedrijfssessies, die hij met elke student heeft. “Ik deel mijn ervaring, de studenten delen hun inzichten en feedback. Het is een geweldige combinatie en ik zie echt hoe studenten en hun bedrijven groeien tijdens deze sessies”.

Hoe zou Marc Team Academy omschrijven? “Het is een gemeenschap met een zeer positieve can-do-geest. Het is opmerkelijk hoe studenten hun bedrijfsmodel veranderden tijdens de Covid-19-lockdown. Ik ben erg trots om er deel van uit te maken, en ik ben altijd opgewonden en nieuwsgierig om weer op school te zijn!” Marc kijkt ernaar uit om de missie van Team Academy voort te zetten, het programma te blijven ontwikkelen, de nieuwste kennis op te doen en toe te passen, en waarde toe te voegen als lid van het management en als business mentor!

ONZE WAARDEN

OMARM DIVERSITEIT

We zoeken en omarmen wat anders is - van hoe we zien en zaken doen, tot hoe we communiceren en samenwerken. We werken met verschillende culturen, achtergronden en standpunten.

GEBRUIK JE TEAM

Wij zijn het team. We bouwen intieme banden op. We creëren een community waar we elkaar de ruimte geven om erbij te horen. We bieden feedback, vertrouwen en dagen elkaar uit om op ons best te zijn. We gaan voor een collectief resultaat en plaatsen ‘wij’ voor ‘ik’.

VOORUIT VALLEN

We moedigen elkaar aan om fouten te maken en we maken ze vaak. Wij geloven dat er geen leren is zonder fouten en dat mislukken de enige weg naar succes is.

WEES BEWUST

We zorgen voor onszelf, elkaar, onze werkplek en onze wereld - en laten alles beter achter dan we het aantroffen. We streven naar een positieve impact!

CREËR WAARDE

We dragen bij aan de toekomst van de wereld. We streven ernaar om winstgevend te zijn. We blijven onszelf ontwikkelen. Bij elke interactie streven we ernaar om waarde te creëren voor onze klanten, onze partners en onszelf.